Osta tilalta -päivä



Valtakunnalliseen Osta tilalta! –päivään osallistuu yli 180 maatilaa ja ruuantuottajaa ympäri Suomea.

Kiinnostus lähellä tuotettua ruokaa kohtaa näyttää yhä kasvavan. Kuluttajat arvostavat läpinäkyvää ja lyhyttä ruokaketjua. Moni haluaa paitsi tietää ruuan alkuperän, myös tuntea tuotannon vaiheet ja varmistua tuotteen tuoreudesta. Lähiruoka on myös yksi maamme ruokapolitiikan kärjistä.

Valtaosa Suomen elintarvikeyrityksistä on pienyrityksiä. Lukumääräisesti niitä on noin 3000. Pienelintarvikeyritysten vahvuuksia ovat paikallisuus ja omaleimaiset korkealaatuiset tuotteet. Tuotteisiin ja tuotantoon liitetään positiivisia mielikuvia, jotka johtuvat tuotannon läheisyydestä ja tuoreudesta. Ne antavat lähiruualle kasvot.

Osta tilalta! -päivä mahdollistaa ruoantuottajien ja kuluttajien kohtaamisen, ja on yhdenlainen tapa juhlia kotimaista ruuantuotantoa. Tapahtuman tavoite on kutsua ihmiset maaseudulle näkemään ja kokemaan mistä ruoka tulee, sekä ostamaan tuoreita raaka-aineita ja suoraan tuottajilta. Tuoreiden ruokaostosten lisäksi monella tilalla kävijät voivat tutustua muun muassa tilan historiaan, tuotantomenetelmiin, koneisiin, eläimiin ja maistaa korkealaatuisia käsityön leimaamia tuotteita.

Katso mukana olevat tilat tästä linkistä:
https://ostatilalta.fi/hae-tiloja/kartalla/

#ostatilalta
#köpavbonden

Osallistu myös kuvakilpailuun Instagramissa #elämystilalla