MTK 100 avajaiset: valotaideteos Lux HelsinkiMTK 100 -juhlavuosi avataan valotaideteoksella osana Lux Helsinki -valofestivaalia 5-9.1.2017 Helsingissä. 

Maa jalkojemme alla -valotaideteos on oodi Suomen maaperälle. Teoksen toteuttaa suomalainen installaatio- ja mediataiteilija Teemu Lehmusruusu. Teoksen sijainti on Ritarihuone, Ritarikatu 1.

Maa jalkojemme alla pohtii ihmisen suhdetta maaperään, jonka päällä arkinen todellisuutemme tapahtuu. Jos voisimme pikakelata aikaa ja geologisia aikakausia, huomaisimme, että mannerlaatat ja maanpinnan muodostumat ovat jatkuvassa, elävässä liikkeessä. Koli oli joskus Himalajan korkuinen. Voisiko ajan prosessien muistaminen olla tie kokonaisvaltaiseen empatiaan, jossa ihminen on vain osa kaikkeutta?

Teoksen osana kuullaan nykyrunoilija Pauliina Haasjoen tekstiä Planeetta-kokoelmasta.

Lue lisää Maa jalkojemme alla -teoksesta ja kuvataitelijasta  tästä

Yhteistyössä: Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Lux Helsinki 5.–9.1.2017
Lux In -valotaiteen näyttely 1.–10.1.2017

Valotaideteos on osa Lux Helsinki -valofestivaalia, joka on yksi Helsingin kaupungin näyttävimmistä panostuksista vuodenvaihteessa alkavaan Suomi 100 -juhlavuoteen. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry on mukana Lux Helsinki -valofestivaalin yhteistyökumppanina. 

- Kulttuurin juuret ovat vahva osa Suomen maaseutua. Teoksella haluamme tuoda esiin ihmisen, luonnon ja luonnonvarojen kestävän hyödyntämisen välistä suhdetta. Haluamme myös juhlistaa ammattiylpeyttä maaseutujen elinkeinosta taiteen ja kulttuurin kautta. Kulttuurin avulla meidän on mahdollista tavoittaa uusia ihmisiä ja herättää keskusteluja uudella tavalla ja uusille kohderyhmille. MTK 100 -juhlavuosi luo hyvät puitteet elinkeinojemme myönteiselle viestinnälle, kertoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

- Kulttuuri ja taide ovat vahvoja vaikuttamisen keinoja. Taide herättää tunteita ja rohkaisee keskustelemaan. Julkisessa tilassa esitetty taide pysäyttää hetkeksi kiireisen ohikulkijan. Sen avulla voidaan saavuttaa myös uudenlaisia ryhmiä. Kuva, ääni, video, teatteriesitys pystyvät viestittämään suuria tunteita, viemään katsojan hetkeksi toiseen maailmaan tai palauttamaan historialliset muistikuvat mieleemme, painottaa Maaseudun Sivistysliiton kulttuurijohtaja Helka Ketonen.

Helsingin julkiset rakennukset ja tilat muuntuvat ainutlaatuisiksi kaupunkitaideteoksiksi, jotka kutsuvat yleisön osallistumaan talviseen kaupunkifestivaaliin Helsingissä. LUX Helsinki -valofestivaali järjestetään 5.-9.1.2017. http://www.luxhelsinki.fi/

Lisätietoja: 
Bettina Lindfors, MTK 100 tuottaja, p. 040 920 9810, bettina.lindfors(at)mtk.fi
Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK, p. 040 169 2060, klaus.hartikainen(at)mtk.fi

#luxhelsinki
#mtk100
#suomi100