MTK juhlii satavuotisjuhliaan tulevana kesänä niin jäsentensä, sidosryhmiensä kuin suuren yleisön kanssa valtakunnallisissa tapahtumissa ympäri Suomea. Kesäkuussa vietetään maaseudun elinkeinojen superviikonloppua Helsingissä. Superviikonlopun aikana järjestetään MTK:n liittokokous ja 100-vuotisjuhlat Messukeskuksessa sekä iloinen toritapahtuma ja työkonekavalkadi Helsingin rautatientorilla. Myöhemmin kesällä MTK juhlii Farmari-maatalousnäyttelyssä ja Suomi Areenassa. Elokuussa on vuorossa perinteinen lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi.

MTK:n satavuotisjuhlia on vietetty jo koko alkuvuosi muun muassa Teemu Lehmusruusun 5.5 videoinstallaatiokierroksen merkeissä. Videotaideteoskiertueen jäätyä kesätauolle on aika suunnata katseet kohti kesää, jolloin maaseudun elinkeinot ovat näyttävästi esillä kesän valtakunnallisissa tapahtumissa ympäri Suomea. Valtakunnallisten tapahtumien ohjelmasuunnittelu ja järjestelyt ovat käynnissä nyt, ja ohjelma tarkentuu lähiviikkoina.

Kesäkuussa vietetään maaseudun elinkeinojen superviikonloppua

Kesäkuun 9.-10. päivä vietetään maaseudun elinkeinojen superviikonloppua. MTK kutsuu juhlimaan sekä jäsenet, sidosryhmänsä että suuren yleisön. Samanaikaisesti järjestetään sekä MTK:n liittokokous ja 100-vuotisjuhla Messukeskuksessa että iloinen Kasvun juhla ja sieltä starttaava Työhevos- traktori- ja työkonekavalkadi. Superviikonlopun tapahtumiin on mahdollista osallistua myös etänä, sillä tapahtumista lähetetään videostriimausta.

Historia kohtaa nykypäivän Työhevos-, traktori- ja työkonekavalkadissa ja Kasvun juhlassa 9.6. klo 9-15 Helsingin Rautatietorilla. Kello 9 alkaen yleisölle on luvassa historiallinen kone- ja traktorinäyttely, maaseutuaiheisia työnäytöksiä ja kulttuuriohjelmaa ja toiminallinen, osallistava yritysnäyttely. Iloinen traktori-, työkone- ja työhevoskavalkadi lähtee liikkeelle klo 13 Rautatientorilta Mannerheimintietä pitkin kohti Messukeskusta. Yleisöjuhla jatkuu klo 15.00 asti.

Kasvun juhlasta lähtevä traktori-, työkone- ja työhevoskavalkadi matkaa kohti Messukeskusta, jossa on samanaikaisesti käynnissä MTK:n 34. liittokokous. MTK:n 34. liittokokous ja järjestön 100-vuotisjuhla järjestetään 9.-10.6.2017 Helsingin messukeskuksessa. Tapahtumaan odotetaan perjantaina 1500 ja lauantaina 4000 vierasta niin Suomesta kuin ulkomailta.

MTK:n suurosasto ja 100-vuotiskakkukahvit Farmarissa

MTK ry on tänä vuonna yksi Farmari-maatalousnäyttelyn pääyhteistyökumppaneista. MTK:n 100-vuotisjuhlahumu näkyy ja kuuluu Farmarissa 14.-17.6. Maaseutu ja metsä yhdistyvät MTK:n suurosastolla, joka kokoaa yhteen järjestön kaikki tasot metsästä maatalouteen. Osaston pääteemoina ovat ammattiylpeys sekä yrittäjien hyvinvointi ja jaksaminen. Osastolla esitellään MTK:n toimintaa ja palveluja yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Perjantaina 16.6. tarjotaan MTK:n 100-vuotiskakkukahvit Areenassa. Kakkukahveille osallistuvat muun muassa ministeri Kimmo Tiilikainen ja MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Juhlat jatkuvat illalla Maaseutunuorten kesätansseissa Seinäjoen rytmikorjaamolla.

Porissa kokoonnutaan Maaseudun keitaalle

MTK:n 100-vuotisjuhlinta näkyy, kuuluu ja maistuu Suomi Areenassa 10.-12.7. omalla toiminnallisella Maaseudun keidas -alueellaan yhdessä kumppaneiden kanssa. Maaseudun keidas on osa Kansalaistoria ja sijaitsee Rumpalinpuistossa. Lisäksi MTK osallistuu tapahtuman paneelikeskusteluihin ja striimauksiin sekä lavavartteihin. Luvassa on sekä asia- että viihteellistä ohjelmaa. 

Herkkujen Suomessa syödään yhdessä

Suosittu lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi järjestetään Helsingissä 3.-5.8.2017. Helsingin Rautatientorin suosittu tapahtuma tarjoilee tänä vuonna kotimaisen ruuan ja kotimaisten oluiden helmiä yhtenäisellä ja avoimella alueella, jossa on mahdollista nautiskella herkuista tai ostaa ruokaa mukaan. Viime vuonna tapahtumassa oli mukana 100 ruoka- ja juomatoimijaa. Tapahtumassa vieraili 2,5 päivän aikana yli 35 000 ihmistä. Herkkujen Suomeen on mahdollista ilmoittautua näytteilleasettajaksi, lue lisää täältä.

Herkkujen Suomi avaa samalla sadonkorjuukauden siirtäen katseet kohti syksyä. MTK:n satavuotisjuhlinta ei pääty kesään vaan tiedossa on vielä paljon mielenkiintoista ohjelmaa läpi syksyn.

Seuraa juhlavuoden tapahtumia

Kesän valtakunnallisten tapahtumien ohjelmasuunnittelu on käynnissä ja ohjelmapäivityksiä tehdään viikoittain. Seuraa juhlavuoden tapahtumien päivittymistä:

-  www.kasvutarinoita.fi

-  Twitter: @MTKry

-  Facebook: @MTK

-  Instagram:@mtk.ry

-  #mtk100 #kasvutarinoita

Lisätietoa juhlavuoden tapahtumista ja ohjelmasta:

Bettina Lindfors, MTK 100 tuottaja, bettina.lindfors(at)mtk.fi, 040 920 9810

Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, klaus.hartikainen(at)mtk.fi, 040 169 2060  

Emma Pihkala, MTK 100 markkinointikoordinaattori, emma.pihkala(at)mtk.fi, puh. 040 920 9831