Tuottajayhdistyksen jäsenet perheineen kokoontuivat lauantaina 29.7. Tulimäen riiheen juhlistamaan MTK Hämeenkosken 100-vuotista edunvalvontataivalta.

MTK Hämeenkoski perustettiin MTK keskusliiton, Hämeen liiton ja lukuisten muiden paikallisyhdistysten tavoin vuonna 1917. Perustajajäseninä oli 28 tilaa, mutta jäsentilojen määrä kasvoi huimasti ollen korkeimmillaan 1960-luvulla yli 300. Yhdistyksen tehtävänä on alusta asti ollut erityisesti kunnallinen edunvalvonta. Paljon on vuosien varrella tehty myös erilaisia retkiä ja tempauksia.

Satavuotisjuhlaa vietettiin rennossa elonkorjuuhengessä hyvästä kotimaisetsa ruuasta ja musiikista nauttien.

 

20517420_10154800480977314_1943744248_o.jpg

Soitinten ääressä oli kaksikko Pekka ja Pitkä muusiikko Heikki Rönnin johdolla. Ruuantuotantoa käsitellyn juhlapuheen piti Hannu Roppo. Juhlan suosituin ohjelmanumero oli monelle pienelle ja vähän isommallekin jäsenelle Tulimäen toteuttama hevoskärryajelu.

Yhdistyksen puheenjohtaja Laura Hämäläinen esitti MTK Hämeenkosken ja maanviljelyn historiakatsauksen, jossa päästiin aina Kalevalasta Seitsemän Veljeksen kautta EU:n nitraattiasetukseen. Nähtiinpä paikalla myös sekä kalevalainen että nykypäivän Sampsa Pellervoinen.

Kiitos kaikille juhlavieraille, puhujille ja Tulimäen väelle mukavasta juhlasta. Kohti seuraavaa sataa vuotta!

 

 MTK Hämeenkosken puheenjohtaja Laura Hämäläinen ja sihteeri Saara Kukkonen vastaanottivat Hollolan kunnan onnittelut yhdistykselle.

MTK Hämeenkosken puheenjohtaja Laura Hämäläinen ja sihteeri Saara Kukkonen vastaanottivat Hollolan kunnan onnittelut yhdistykselle.

Teksti: Saara Kukkonen, MTK Hämeenkosken sihteeri

Kuvat: Mauri Kalima, Saara Kukkonen