Ruuantuottajat sytyttävät jätkänkynttilöitä Keski-Pohjanmaalla


MTK Keski-Pohjanmaan liitto, tuottajayhdistykset ja ruoantuottajat juhlistavat satavuotiasta Suomea ja MTK:ta itsenäisyyspäivänä 6.12. sytyttämällä jätkänkynttilät tuottajaliiton toimialueella 15 eri yhdistysten alueella. 

Tapahtuma on osa Suomi100 tapahtumia, ja se on kunnianosoitus itsenäiselle Suomelle ja MTK:lle joka myös juhlii 100 vuotta. 

Jätkänkynttilöiden polttaminen on MTK Keski-Pohjanmaan alueella toteutettava tapahtuma, jonka suunnittelu on aloitettu jo viime vuoden puolla. Suunnittelun pohjana olivat juhlavuoden teemat, Suomi 100 yhdessä ja MTK 100 ammattiylpeys. Käytännön toteuttajina hankkeessa toimivat yhdistysten luottamushenkilöt, nuoret tuottajat ja jäsenet, jotka ovat olleet valmistamassa kynttilöitä ja talkootyötunteja on kertynyt yli 400 tuntia. 

Jätkänkynttilät syttyvät päivän ja illan aikana paikkakunnittain pääosin isojen teiden varsilla tai juhlapaikkojen läheisyydessä. Alueille ei ole varattu pysäköintiä, vaan tarkoitus, että ohikulkijat voisivat niitä vapaasti ihastella. 

Tarkat syttymispaikat ja kellonajat pitäjittäin julkaistaan 4.12. ilmestyvässä Keskipohjanmaa-lehden juhlanumerossa (liitteenä), liiton nettisivuilla www.mtk.fi/liitot/keskipohjanmaa ja Facebookissa.