North Food kokoaa yhteen ruoka-alan uudet ja tulevat yrittäjät


MTK-täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Sen kunniaksi MTK-Uusimaa sekä MTK järjestävät ruoka-alan startupeja esittelevän kaksipäiväisen tapahtuman North Food, joka järjestetään 7.-8.6. Espoossa sekä Helsingissä. Tapahtuma on osana kansainvälistä Start North 2017 tapahtumaa. Tammikuussa järjestetty Startup Weekend Helsinki Food sai kiitosta ja osallistujat toivoivat jatkoa vastaavanlaisille verkostoitumistilaisuuksille. Tapahtuman ideana on tuoda yhteen ruoka-alan yrittäjyydestä kiinnostuneita, eri taustaisia nuoria sekä aikuisia, kaupungeista ja maaseudulta.

7.6. iltapäivä alkaa englanninkielisellä iltapäiväseminaarilla Otaniemessä. Puhujina on tuoreita ja aloittelevia yrittäjiä, jotka kertovat kokemuksistaan ja yrittäjyyden haasteista sekä onnistumisistaan muille. Iltapäivän aikana käsitellään myös kotimaisen ruoantuotannon vahvuuksia ja yrittäjyyden vaatimuksia. Iltapäivän pääpuhujana on biotekniikan tohtori Lauri Reuter (VTT), joka tunnetaan ruoantuotannon visiönäärinä. Iltapäivän aikana osallistujat pääsevät kuulemaan soluteknologian ja solumaatalouden mahdollisuuksista ruoantuotannossa ja mahdollisesti suurista muutoksista ruoantuotannon menetelmissä.

Seminaarin jälkeen keskiviikko-ilta kruunataan Laurean opiskelijoiden järjestämässä BBQ illassa Otaniemen kampuksella. Ilta tarjoaa hyvän mahdollisuuden ideointiin sekä verkostoitumiseen!

Torstaina 8.6. tarjolla on 4 eri workshop / vierailuvaihtoehtoa; ruokayrittäjyysvalmennuspäivä jo toiminnassa oleville yrityksille, tutustuminen maataloustieteen laitoksen tutkimukseen, kasviskokkikoulu sekä kiertotalouspainotteinen yritysvierailu Helsieneen.

Lisätietoja ja tarkempi tilaisuuden ohjelma: https://goo.gl/forms/P0hvM92Bx1x8H9hB2

Leena Saari, MTK-Uusimaa, leena.saari@mtk.fi

Heisi Siivonen, MTK, 040 568 8802, Heidi.siivonen@mtk.fi

Jari Handelberg, 050 4385736, jari.handelberg@startnorth.com