Pohjoismaiden maanviljelijät kokoontuvat Hämeenlinnaan ruotimaan alan digitalisaatiota


Pohjolan Talonpoikaisjärjestön Keskusneuvosto NBC:n laajennettu yleiskokous järjestetään hotelli Aulangolla Hämeenlinnassa 16.-18.8.2017. Kokouksessa pohjoismaiset viljelijäjärjestöt keskustelevat muun muassa ruoka-alan digitalisoitumisen haasteista ja mahdollisuuksista sekä osuustoiminnan kilpailueduista ja tulevaisuudennäkymistä. Kokoukseen osallistuu toistasataa viljelijä- ja osuustoimintajärjestöjen edustajaa. Suomella on NBC:n puheenjohtajuus 2015-2017.

Kokouksen avaa MTK:n ja NBC:n puheenjohtaja Juha Marttila. Hämeenlinnan kaupungin tervehdys kuullaan kaupunginjohtaja Timo Kenakkalalta ja valtiovallan tervehdys liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriltä. Kutsumme median edustajat seuraamaan yleiskokouksen avausta hotelli Aulangolle kello 13.30 alkaen sekä digitalisaatioseminaaria kello 14 - 15.30. Myös yleiskokouksen muu ohjelma, mukaan lukien kuminantuotantoon perehdyttävä yritysvierailu 18.8., on avoin toimittajille.

Pohjolan Talonpoikaisjärjestön Keskusneuvosto NBC on vuonna 1934 perustettu pohjoismaisten tuottaja- ja osuustoimintajärjestöjen yhteistyöfoorumi. Jäseninä ovat Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f. ja Pellervo-Seura (Suomi), Lantbrukarnas Riksförbund LRF (Ruotsi), Landbrug og Fødevarer (Tanska), Bændasamtök Islands (Islanti), Norges Bondelag ja Norsk Landbrukssamvirke (Norja).

Viime vuosina viljelijät ovat tehneet pohjoismaista yhteistyötä muun muassa kauppapolitiikkaan, maatalouden ympäristösuojeluun, kotieläintuotannon antibioottikäytön minimointiin sekä pohjoismaisen ruokakulttuurin edistämiseen liittyen. Aulangolla pidettävä yleiskokous järjestetään osana MTK:n satavuotisjuhlavuotta, jonka teemana on ammattiylpeys.

Lisätietoja

Ohjelma (ruotsin kielellä)
Osanottajat

Yhteyshenkilöt: 
Bettina Lindfors, MTK 100 tuottaja, 040 920 9810
Seppo Kallio, johtaja, MTK, 040 751 1178
Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK, 040 169 2060

Lisätietoja MTK 100 -juhlavuodesta