Suomen maaosasto maailman suurimmilla ruokamessuilla avattiin perjantaina osana Suomi 100 -juhlavuotta. Avajaisissa äänessä olivat maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, Finpron Food from Finland -vienninedistämisohjelman johtaja Esa Wrang sekä Visit Finlandin kehityspäällikkö Terhi Hook. Ohjelman viihteellisemmästä annista vastasivat harmonikkataiteilija Netta Skog ja itseoikeutetusti osaston selfie-tähti joulupukki.

Suomen maapaviljongista messuilla vastaa maa- ja metsätalousministeriö tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton, Food from Finland –kasvuohjelman ja TeamBlue kanssa. Paviljongin toteuttamisen koordinoinnista ja yritysten rekrytoinnista on vastannut Fennopromo Oy ja osaston rakentamisesta Messeforum Oy.

- Esittäydymme täällä korkean laadun maatalousmaana, joka tuottaa puhdasta ja maukasta ruokaa, jolla on tarjottavaan omaleimainen ja monipuolinen ruokakulttuuri sekä ainutlaatuinen luonto ja matkailukohde, sanoi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

MTK:n Juha Marttila ylisti Suomen puhdasta luontoa ja ruuantuotantoa. Marttila nosti puheessaan esille arktisen ruuantuotantomme vahvuudet: puhtaan maaperän, veden ja ilman sekä vastuullisen kotieläintuotannon.

Esimerkkinä hän toi esille sianlihantuotannon, jossa Suomi on oikea ihmemaa.

- Kaikilla siollamme on saparo ja antibioottien käyttö on meillä erittäin vähäistä, Marttila korosti.

-  Arktisuus ja kylmä talvi luovat maaperän puhtaan ruuan tuotannolle, hän korosti.

Marttila ei unohtanut myöskään mainita metsiemme herkkuja ja maaseutumatkailun hienoja mahdollisuuksia.

Terhi Hookin ja Esa Wrangin puheenvuoroissa nousivat esille puhdas ruoka, maailman puhtain ilma sekä nousussa oleva suomalainen ruokakulttuuri ja ravintolat huippukokkeineen. Heistä mukana tapahtumassa on Kim Palhus.

Mukana 28 ruoka-, juoma- ja matkailuyritystä Suomesta

Suomi kuvaa Saksaan on tuomassa kaikkiaan 28 yritystä. Mukana on niin elintarvike- ja juomayrityksiä kuin matkailuyrittäjiäkin.

Tänään alkaneet messut loppuvat 29.1. MTK:sta on henkilö paikalla osaston infopisteellä koko tapahtuman ajan kertomassa suomalaisesta ruuantuotannosta ja Suomesta maaseutumatkailumaana.

Maailman suurimmat kuluttajille suunnatut kansainväliset ruokamessut järjestetään vuosittain tammikuussa Berliinissä Saksassa. Ne keräävät yli 1600 näytteilleasettajaa ja yli 400 000 kävijää. Suomi oli mukana myös viime vuonna, jolloin MTK kutsui nyt mukana olevat toimijat yhteen.

Lisätietoja tästä, https://www.mtk.fi/ajankohtaista/uutiset/uutiset_2017/fi_FI/igw2017/