MTK:n 100-vuotisjuhlavuosi osaksi Suomi 100 -juhlavuotta


MTK:n 100-vuotisjuhlavuoden ohjelma on hyväksytty osaksi Suomi 100 -ohjelmaa. MTK:n juhlavuoden tavoitteena on tuoda esille maaseudun elinkeinojen ammattiylpeyttä teemalla 100 vuotta kasvua. MTK:n juhlavuosi 2017 pitää sisällään maaseudun elinkeinojen historiaa, kulttuuria, taidetta, tiedettä sekä omalle jäsenistölle että kuluttajille.

Suomi 100 -juhlavuoden teemana on yhdessä. Myös MTK 100 vuotta kasvua -juhlavuoden tavoite on saada koko järjestö toimimaan ja juhlimaan satavuotista taivalta yhdessä. Haluamme kutsua myös suomalaiset kuluttajat mukaan järjestömme juhlavuoteen.


Maaseudun elinkeinojen ammattiylpeys esille

Pyrimme ensi vuoden aikana luomaan vuorovaikutustilanteita ja yhteistyömuotoja kaupungin ja maaseudun lähentymiselle. Tavoitteena on, että maaseudun elinkeinojen monimuotoisuutta, toiminnan vastuullisuutta ja yrittelijäisyyttä ymmärretään ja sitä arvostetaan entistä paremmin.

- Suomalaisella maaseudulla, ruuantuotannolla ja metsätaloudella on merkittävä rooli itsenäisen Suomen vahvan historian ja kasvutarinan takana.  Maaseudulla tapahtuu luonnossa vuodesta toiseen kasvun ihme ja biotalous luo meille tulevaisuuden kasvua. Olemme luoneet kasvua ja vakautta yhdessä järjestönä ja sidosryhmien kanssa. MTK:n asia on usein ollut myös koko Suomen yhteinen asia, sanoo MTK:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen.

MTK 100 vuotta kasvua -ohjelma koostuu useista samanarvoisista osioista. Laaja-alaisesta ohjelmatarjonnasta jokainen jäsen ja suomalainen voi poimia mieluisan vaihtoehdon osallistua, verkostoitua ja viestiä. Ohjelmalla tavoitellaan kaikkia suomalaisia, uusia kohderyhmiä ja sidosryhmäyhteistyömahdollisuuksia.


Suomen juhlavuoden logo käyttöön MTK:n oman juhlavuoden logon rinnalle

- Hyväksymispäätöksen myötä MTK 100 vuotta kasvua -ohjelmakokonaisuus on osa virallista Suomi 100 –ohjelmaa. Voimme oman juhlavuoden logomme rinnalla hyödyntää Suomi 100 -tunnusta MTK:n juhlavuoden tapahtumiemme viestinnässä ohjeistuksen mukaisesti kaikilla tasoilla, sanoo MTK 100 -juhlavuoden tuottaja Bettina Lindfors.

MTK:n juhlavuoden näkyvyyttä ja vaikuttavuutta kansallisesti varmistetaan osallistavalla Kasvutarinoita - viestintäkonseptilla.  MTK 100 juhlavuosi saa myös kansainvälisesti suuren huomion kiitos WFO:n eli maailman tuottajajärjestön sekä Pohjolan Talonpoikaisjärjestön Keskusneuvosto NBC:n yleiskokoukset.

- Lisäksi MTK-liitoille avautuu mahdollisuus hakea Suomi 100 alueverkoston kautta avusta alueellisiin tapahtumiin liittyen MTK 100 vuotta kasvua -ohjelmakokonaisuuteen, Lindfors jatkaa.

MTK-liittojen ja metsänhoitoyhdistysten johtajille lähetetään lähiviikkojen aikana lisätietoa hakumahdollisuudesta, lista Suomi 100 aluekoordinaattoreista ja haku-ajanjaksoista sekä mitä tapahtumilta odotetaan Suomi 100 näkökulmasta (Suomi 100 edellytykset).

MTK:n juhlavuosi huipentuu liittokokoukseen 9.6. sekä 100-vuotisjuhlaan 10.6.2017. Ensi vuonna myös suuri osa MTK:n jäsenliitoista ja yhdistyksistä täyttää myös sata vuotta. MTK 100 vuotta kasvua -ohjelmakokonaisuuden sisältö ja yhteistyökumppanit julkaistaan tänä vuonna syyskussa samalla kun avataan juhlavuoden kampanjasivusto kasvutarinoita.fi.

Lisätietoja

Tuottaja Bettina Lindfors, 040 920 9810
Viestintäjohtaja Klaus Hartikainen, 040 1692060