MTK ja MHY:t ovat mukana Metsäsektorin Bioaika- tapahtumakiertueella MTK100 ja Suomi100 yhteistyössä.

Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja erityisesti Suomen nuorille. Se on visio ja kutsu jokaiselle tulla rakentamaan yhteistä tulevaisuutta. 

Läpi Suomen ulottuvan tapahtumakiertueen ytimen muodostaa pyörillä - ja biodieselillä - kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka. Rekka ja sen ympärille rakentuvat oheistapahtumat nostavat esiin vierailupaikkakuntien biotalousvahvuuksia.

Kiertueen aikana suomalainen biotalous esittäytyy laajasti ja kiertuepaikkakuntien metsänhoitoyhdistyksiä ja tuottajayhdistyksiä kannustetaan järjestämään Bioaika-rekan ympärille omia tapahtumiaan, kuten metsäretkiä, tilavierailuja tai työnäytöksiä. 

Bioaika-tapahtumakiertue koostuu kesä- ja koulukiertueesta. Kiertue starttaa näyttävästi Helsingistä 5.6.2017. Kesäkiertue koostuu pääasiassa yleisö- ja sidosryhmätapahtumista ja vierailuista luontokeskuksissa. Koulukiertueella vierailemme arkisin paikallisilla kouluilla ja oppilaitoksilla. Iltaisin ja viikonloppuisin Bioaika-rekka on avoinna yleisölle.  Päätämme kiertueen Suomen itsenäisyysviikkoon luovuttaen Suomen nuorten toiveet bioaikamme tulevaisuudesta Suomen päättäjille Helsingissä.

Tutustu kiertuepaikkakuntiin kesäkiertueella ja koulukiertueella. Muutokset ovat vielä mahdollisia. Tarkat vierailupaikat julkistetaan alkuvuodesta 2017.  

Hankkeen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Lisätietoja hankkeesta löydät myös nettisivuilta www.bioaika.fi.