Farmari 2017 järjestetään viikkoa ennen juhannusta 14.–17.6.2017 Seinäjoella. 100-vuotisjuhlahumu näkyy ja kuuluu ulkona MTK:n teltoissa ja tapahtumissa Seinäjoki-Areenalla. MTK:n osasto kokoaa yhteen järjestön kaikki tasot metsästä maatalouteen pääteemalla ammattiylpeys sekä yrittäjien hyvinvointi ja jaksaminen. Juhlamielen kohottajaksi on Farmarissa nostettu keskiöön jäsenistön, maa- ja metsätaloustuottajien, kasvutarinat. MTK on yksi Farmarin pääyhteistyökumppaneista.

Perjantaina 16.6. Kasvu Open ja kakkukahvit

Farmarin perjantaiaamupäivässä klo 8.45 - 10.45 Seinäjoki Areenassa on ohjelmassa Kasvu Open -semifinaali ”Maaseudun kasvupolku”. Klo 11 - 12.30 Seinäjoki Areenan A-hallissa nautitaan MTK 100 -kakkukahvit. Tilaisuudessa puhujina ovat mm. maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, maaseutunuorten puheenjohtaja Jarno Tuominen ja Etelä-Pohjanmaa MTK:n toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemi.

Koomikko, muusikko Jope Ruonansuu viihdyttää jäseniämme, kun nautimme 100-vuotissynttärikahvit. Isosta mansikkakakusta riittää isommallekin porukalle, joten kaikki MTK:n jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita kakkukahville.  Farmari on kokonaisuudessaan MTK:n jäsenten juhla.

Iltapäivisin trubaduuri Heikki Olavi kitaroineen viihdyttää niin MTK:n teltoissa kuin ulkonakin.

Tule tapaamaan MTK:n asiantuntijoita

MTK:n asiantuntijoita on tavattavissa osastollamme koko Farmarin ajan. MTK:n osaston löydät urheilutalon parkki-alueelta osastopaikalta U35. Keskiviikosta torstaihin keskustellaan viljelijän oikeussuojasta. Maatalouden tukikiemuroista ja kannattavuudesta sekä veroasioista pääset kysymään asiantuntijoiltamme torstaina. Perjantaista lauantaihin keskitytään maankäytön lakiasioihin ja ympäristöön sekä eläinsuojelu- ja energia-asioihin. Puheenjohtaja Juha Marttila ja toiminnanjohtaja Antti Sahi ovat tavattavissa torstaina ja perjantaina. Paneelikeskustelu ekosysteemipalveluista käydään perjantaina.

Lue lisää: MTK:n asiantuntijat osastolla, nimet ja aikataulu

Jäsenpalvelujen rastirata

Tule tutustumaan myös MTK:n jäsenpalveluihin ja tee leikkimuotoinen rastirata. Voittaja palkitaan.

Järjestöbingoa ja koulutusta

Järjestökoulutuksen nurkkauksessa pääset tutustumaan tulevaisuusasiakirjaan pelaamalla leikkimielistä järjestöbingoa. Parhaat pelaajat palkitaan lippalakeilla. Päivän päätteeksi voittajat pääsevät loppuotteluun, jonka voittaja saa kassillisen maaseudun parhaita herkkuja. Tutustua voit samalla siihen, miten voit kouluttautua järjestössä aina järjestön perusteista kansainväliseksi vaikuttajaksi saakka.

Maaseutunuoret Farmarissa

Maaseutunuoret ovat Farmarissa yhteisöllisyyden, lemmen ja lämmön asialla muistutellen iloisin keinoin työhyvinvoinnista ja vähän muustakin. Tervetuloa MaNujen Love Cornerin pussauskoppiin ja viihtyisään pesäämme etsimään ystävää sekä moikkaamaan tuttuja. Perjantai-iltana, 16.6. MaNut kerääntyvät sopulien tavoin perinteiseen Maaseutunuorten kesätapaamiseen Rytmikorjaamolle, jossa iltajuhlaa tahdittaa Telaketju. Iltabileisiin on vapaa pääsy. Seuraa tapahtumatiedotusta Maaseutunuorten fb-ryhmässä ja maaseutunuoret.fi -sivuilla.

Metsänomistajat Farmarissa

Farmari-osastomme metsäpäädyssä puhutaan metsäasioista. Metsänhoitoyhdistykset ja MTK:n metsäedunvalvonta ovat mukana MTK:n juhlavuoden suurosastolla omassa metsäpäädyssään.

Osastolla on tarjolla jokaiselle jotakin, olit sitten pitkän linjan metsänomistaja-aktiivi tai muuten vaan näyttelyssä tutustumassa tarjontaan.

Metsänomistajille

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenet saavat jäsenkorttia näyttämällä pienen lahjan, ota siis korttisi mukaan. Jos et ole vielä jäsen, sekin hoituu kätevästi osastolla. Kerromme mielellämme yhdistysten jäseneduista ja palveluista tarkemmin.

Onko sinulla jo Metsäselain- metsäsuunnitelma kännykässäsi? Metsäneuvojat esittelevät kätevää mobiilipalvelua, jonka saat, kun sinulla on metsänhoitoyhdistyksen tekemä voimassa oleva metsäsuunnitelma. Tutustu ja tilaa!

Osastollamme on myynnissä myös Savotan Puodin tehoheinäimiä, joilla taimikkojen varhaisperkaus ja heinäys sujuvat kuin tanssi.

Haaveissa omistaa metsää tai hankkia sitä lisää? Metsätilojen kauppa käy taas vilkkaana. Metsätilat on metsänhoitoyhdistysten kiinteistönvälityspalvelu, jonka pisteellä esitellään Etelä-Pohjanmaan alueen myynnissä olevia metsätiloja.

Muuta mukavaa

150 -vuotias puuvanhuksen kanto kertoo Suomen 100-vuotiaasta historiasta. Jokainen vuosilusto kertoo oman vuotensa tarinan. Onko ollut hyvä vai huono kasvuvuosi. Millainen oli sinun vuotesi? Voit merkitä oman syntymävuotesi mukaan kuvaan ja osallistua tarinaan.

Loikkaa hetkeksi pois digistä. Lukunurkkauksessa voit lukea tai kuunnella ihania vanhoja ja uusia metsäisiä satuja. Rauhassa ja leppoisasti lepäillen.

Osastollamme pääset myös äänestämään Maaseutunuorten #munmetsä -kuvakilpailun voittajan.

Lue lisää: Farmari 2017


Lisätietoja:

Bettina Lindfors, MTK 100 tuottaja, 040 920 9810 (MTK 100)
Kaija Stormbom, viestinnän suunnittelija, 040 848 9559 (viestintä)
Anne Rauhamäki, viestinnän suunnittelija, 040 820 7867 (viestintä, metsä)