Maaseutunuoret risteilivät viime viikonloppuna Itämerellä 100 lasissa osana MTK:n 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Osa nuorista pistäytyi ennen risteilyä MTK-Keskusliiton tiloissa Simonkadun Maalaistentalossa. Nuoret vierailivat toimihenkilöiden huoneissa keskustelemassa maa- ja metsätalouden edunvalvonnasta ja sen tulevaisuudesta.

Omaehtoinen vierailu teki keskusliitosta helposti lähestyttävän

Maaseutunuorten asiamies Meri Remes kertoo, että maaseutunuorten vierailu Simonkadulle oli onnistunut kokeilu, jolle saadaan toivottavasti myös jatkoa.

- Osallistujat arvostivat mahdollisuutta päästä tapaamaan MTK:n johtoa ja asiantuntijoita. Vierailuun mahtui myös tutustuminen Maaseudun Tulevaisuuden toimitukseen, Remes kertoo.

Vierailu oli lyhyt ja juttua asiantuntijoiden kanssa olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa.  Remeksen mielestä uutta vierailua Simonkadulle voisi suunnitella nuorten lisäksi myös MTK:n muille jäsenryhmille.

-  Tämä oli helppo ja selkeä tapa viestiä jäsenille, mitä MTK:n keskusliitossa oikeasti tapahtuu. Osallistujien omaehtoinen ja vapaa tutustuminen talon asiantuntijoihin toimi paremmin kuin tiukka valmis ohjelmarunko, sanoo Remes.

 MTK:n järjestökoulutus tapasi nuoria MTK:n showroomissa kauppakeskus Forumin puolella

MTK:n järjestökoulutus tapasi nuoria MTK:n showroomissa kauppakeskus Forumin puolella

MTK:n järjestökoulutus esittäytyi nuorille

MTK:n järjestökoulutus tapasi risteilyvieraita Forumin kauppakeskuksen puolella MTK:n showroomissa. Järjestökoulutusryhmä halusi keskustella maaseutunuorten kanssa tällä kertaa erityisesti heidän vaikuttajataitojensa kehittämisestä. Tilaisuudessa tutustuttiin yhdessä MTK:n vaikuttajavalmennukseen.

-  Järjestökoulutuksen brändituotteeksi noussut vaikuttajavalmennus on tukenut jo sadan MTK-vaikuttajan etenemistä luottamushenkilöksi, poliitikoksi tai asiantuntijaksi.  10 lähiopetuspäivää kestävään valmennukseen voivat hakeutua ne nuoret, joilla on aktiivista kokemusta järjestössä toimimisesta ja kouluttautumisesta, kertoo järjestöryhmän koulutusvastaava Anna-Liisa Knuuti.

Nuoret pääsivät näkemään viimeisimmän vaikuttaja-valmennukseen osallistuneen vuosikurssin lopputyön, Vaikuttajana EU:ssa -videodokumentin ja harkitsemaan omia mahdollisuuksiaan osallistua vaikuttajavalmennukseen. Jo kyseisen kurssin suorittaneille suositeltiin syksyllä käynnistyvää mediavalmennusta, jossa muun muassa harjoitellaan TV-haastattelutaitoja.

 Yksi nuorimmista Simonkatuun tutustujista osallistui tapahtumaan vanhempiensa seurassa

Yksi nuorimmista Simonkatuun tutustujista osallistui tapahtumaan vanhempiensa seurassa

Simonkadulta siirryttiin Itämerelle

Simonkadulta nuoret siirtyivät risteilemään Maaseutunuorten 100-lasissa risteilylle, joka oli osa MTK:n 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.  Meri Remes kertoo risteilytunnelman olleen vapautunut ja värikäs.

- Ihmiset olivat selkeästi liikkeellä tapaamassa toisiaan. Tänä keväänä ollut runsas tarjonta risteilyistä, joille olisi mahdollista lähteä. Huomasi, että ne, jotka osallistuivat tälle risteilylle, olivat selkeästi halunneet poimia kaikkien risteilyjen joukosta juuri maaseutunuorten risteilyn. On tietysti ilahduttavaa, että maaseutunuoret tahtovat toistensa seuraan, Remes kertoo tyytyväisenä.

Maaseutunuorilla on luvassa vielä useita tapahtumia pitkin vuotta. Niistä löydät lisää tietoa täältä: www.maaseutunuoret.fi

MTK:n järjestökoulutuksista voit lukea lisää täältä.

 Matka Simonkadulta jatkui Itämerelle risteilemään

Matka Simonkadulta jatkui Itämerelle risteilemään