Syödään yhdessä Maailman suurimmissa kyläjuhlissa 25.-27.8.


Tulevana viikonloppuna on jäljellä 100 päivää Suomen suureen syntymäpäivään. Sen kunniaksi koko 25.–27.8. viikonlopun ajan vietetään synttärikarnevaaleja, joissa syödään yhdessä. Käynnissä on Maailman suurimmat kyläjuhlat, joissa sadat tekijät ympäri Suomea luovat oman näköisiään kyläjuhlia. Tule mukaan Maailman suurimpiin kyläjuhliin ja järjestä oma ruokatapahtumasi. Myös MTK-liitot ja yhdistykset kutsuvat kaikki kyläjuhliin syömään kotimaista ruokaa. MTK on tiiviisti mukana ELO-säätiön vetämässä #syödäänyhdessä-hankkeessa osana omia ja koko Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksia. 

Teemavuosi huipentuu koko Suomen #yhdessä-viikonloppuun, 25.-27.8., jolloin alkaa lähtölaskenta 100-vuotispäivään. Viikonloppuna vietetään mm. maailman suurinta kyläjuhlaa ja Suomen luonnonpäivää. Sadat tekijät ympäri Suomea luovat oman näköisiään kyläjuhlia. Luvassa on juhlia kansallispuistoissa, taivaan alla, varuskunnissa, kouluissa ja ravintoloissa.

Tule mukaan Maailman suurimpiin kyläjuhliin omalla #syödäänyhdessä-tapahtumalla

Jokainen voi tulla mukaan järjestämään #syödäänyhdessä-tapahtumia. Syödään yhdessä -tempaukseen on helppo osallistua! Järjestä juhlat itse tai yhdessä jonkun kanssa tai nauti jo valmiiksi katetusta pöydästä. Etsi itsellesi mieluinen tai järjestä omasi. Ideoita ruokajuhlien järjestämiseen löydät Ruokajuhlien ABC-opaskirjasesta, joka tehtiin yhteistyössä järjestöjen kanssa - ideapankiksi ja innostajaksi juhlien järjestämiseen. Katso opasta täältä: Ruokajuhlien ABC.

 Loimaalla Loimaan alueen MTK-yhdistysten yhteinen Syödään yhdessä -tapahtuma keräsi Loimaan torille yli 500 henkeä.

Loimaalla Loimaan alueen MTK-yhdistysten yhteinen Syödään yhdessä -tapahtuma keräsi Loimaan torille yli 500 henkeä.

#Syödäänyhdessä osana MTK:n juhlavuotta

MTK tekee töitä suomalaisen ruoan ja sen tuottajan eteen. #Syödäänyhdessä -teema on näkynyt MTK-liittojen ja -yhdistysten toiminnassa pitkin vuotta. Maatilavierailut, toritapahtumat, yhteiset iltamat ja illanvietot, sekä päivälliset pelloilla ja metsissä ovat koonneet ihmisiä yhteisen pöydän äärelle. Ruoka ja juoma, alkuperää korostaen, ovat yhdistyneet luontevasti tapahtumaan kuin tapahtumaan. 

Myös MTK-liitot ja yhdistykset kutsuvat mukaan Maailman suurimpiin kyläjuhliin. MTK-Kontiolahti osallistuu Syödään yhdessä -viikonloppuun erityisen juhlavasti, sillä teema yhdistyy luontevasti yhdistyksen lauantaina 26.8. vietettäviin 100-vuotisjuhliin. Juhlia vietetään Sinkkosen Marjatilalla, jossa syödään yhdessä lihakeittolounas. Myös esimerkiksi MTK-Pielinen osallistuu Syödään yhdessä -viikonloppuun. MTK-Pielinen järjestää yhteistyössä Timosen tilan kanssa Avoimet ovet Timosen luomutilalla. Timosen luomutilalla Valtimolla syödään yhdessä Suomen luonnonpäivän merkeissä lauantaina 26.8. klo 12-15. Tarjolla on tilan omasta jauhelihasta valmistettua keittoa,tutustumista tilaan eläimineen, traktori- ja hevoskyytiä, paalimaalausta ja ensi vuoden vasikoiden nimiehdotusten keruuta (P- vuosi).

 MTK 100 -juhlassa syötiin yhdessä kesäkuussa

MTK 100 -juhlassa syötiin yhdessä kesäkuussa

Syödään yhdessä -ilmiö syntyi usean ruoka-alan toimijoiden yhteisestä unelmasta. Mukana laajassa yhteistyöverkostossa ovat MTK:n ja ELO-säätiön lisäksi Fazer, Paulig, Fiskars, Finlayson, Alko, Valio ja Atria sekä monet muut tahot. Juhlavuonna 2017 haluamme kannustaa suomalaisia kasvavaan yhteisöllisyyteen, jakamiseen ja yhdessä syömiseen!

Lisätietoja:

#syodaanyhdessa
#suomi100
#mtk100

www.syodaanyhdessa.fi

Anni-Mari Syväniemi, MTK, ruokakulttuuriasiamies, 050 511 8909, anni-mari.syvaniemi(at)mtk.fi