MTK:n satavuotista historiaa on juhlittu läpi vuoden yli 200 tapahtumalla Suomessa. Juhlavuonna nostimme keskiöön jäsentemme ammattiylpeyden sekä maa- ja metsätalouden vastuullisen kasvun. Juhlavuoden tapahtumilla ja viestinnällä sekä Suomi 100 -yhteishankkeilla tavoitimme n. 3 milj suomalaista.

Katso MTK 100 kiitosvideo

MTK 100 ohjelmasta kasvoi monimuotoinen ja jäsentemme näköinen ohjelmakokonaisuus sisältäen niin asiaa kuin kulttuuria ja taidetta. Satavuotisjuhliimme osallistui järjestön kaikki tasot, jäsenet, sidosryhmät ja suomalaiset. Toteutimme juhlavuotemme ilolla yhdessä vahvalla sidosryhmäverkostolla.

Osallistavalla viestinnällä nostimme MTK:n ja maaseudun elinkeinojen myönteistä profiilia sekä avasimme ovia uusille yhteistöille. Juhlavuoden tapahtumilla ja viestinnällä sekä Suomi 100 -yhteishankkeilla tavoitimme n. 3 milj suomalaista. Söimme yhdessä pelloilla ja toreilla, vietiin biotalouden ilosanomaa lukiolaisille ja istutettiiin tuhansia tulevaisuuden kuusia. Kansainvälisillä maa- ja metsätalouden vaikuttajatapahtumilla kohotimme elinkeinomme maakuvaa maailmalla.

Yhdessä loimme uutta puhtia ja uskoa tulevaisuuteen. Kiitos että innostuit, yhdessä ylitettiin odotukset ja saavutettiin tavoitteet! Samalla lisättiin luottamusta ja ymmärrystä maaseudun elinkeinojen tärkeydestä suomalaisten keskuudessa. 

Juhlavuosi avattiin valtakunnallisesti LUX Helsinki -valofestivaaleille tuotetulla valotaideteoksella. Useisiin eri kaupunkeihin kiertämään lähtenyt ulkotiloihin projisoitu videoteos toi puolestaan näkyvyyttä juhlavuoden alueelliselle toiminnalle.Kesäkuu oli tapahtumien superkuukausi sisältäen MTK 100 -päätapahtumat; MTK 100 -työkonekavalkadin ja yleisöjuhlan Helsingin Rautatientorilla, MTK:n 34. liittokokouksen iltatilaisuuksineen, MTK 100 -juhlan ja sen huipentumana juhlanäytelmän ensiesityksen Helsingin Messukeskuksessa. Lisäksi järjestettiin Maailman tuottajajärjestöjen WFO:n yleiskokous Finlandia-talolla, MTK 100 maa- ja metsätalouden suurosasto Farmari-näyttelyssä Seinäjoella, osallistuttiin Luston Metsäkulttuuripäiville sekä toteutettiin Maaseudun keidas -alue toiminnallisine ohjelmineen SuomiAreenassa Porissa. Alkusyksystä ohjelmassa oli Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma Helsingissä sekä Pohjoismaisten tuottaja- ja osuustoimintajärjestöjen yleiskokous Hämeenlinnassa.

Lisäksi ruoka- ja metsäpuolen Suomi 100 -yhteishankkeet Syödään yhdessä, Bioaika-tapahtumakiertue sekä Tulevaisuuden Kuusi nivoutuvat osaksi MTK 100 -juhlinnan valtakunnallista ohjelmaa.

Loppuvuonna juhlavuoden toiminnan painotus on ollut sadoissa alueellisissa ja paikallisissa MTK 100 -tapahtumissa ympäri Suomea.

Kiitos MTK 100 tekijöille, osallistujille ja tukijoille!

#mtk100 #kasvutarinoita #suomi100 #syödään yhdessä #bioaika #tulevaisuudenkuusi

Bettina Lindfors, MTK 100 juhlavuoden tuottaja