Historialliset traktorit, työkoneet ja työhevoset valloittavat Helsingin keskustan 9.6.


Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ja sen yhteistyökumppanit tuovat vanhat traktorit ja muita maa- ja metsätaloudessa käytettyjä historiallisia työkoneita näytille Helsingin Rautatientorille perjantaina 9.6. klo 9–15. Järjestön ja Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi järjestettävässä tapahtumassa on mukana myös aivan viimeisintä traktori-, puimuri- ja metsätyökonekalustoa.  Yli sadan maaseudun työkoneen kavalkadi lähtee liikkeelle Kaisaniemen puistokujalta kello 13.15. MTK 100 -työkonekavalkadi kulkee Rautatientorin ja Rautatieaseman ohi Mannerheimintietä pitkin kohti Messukeskusta, jossa on samanaikaisesti käynnissä MTK:n 34. liittokokous. Valtaosa Rautatientorin näyttelykalustosta jää torille, jossa ohjelma jatkuu kello 15 asti.

Ilmaisessa yleisötapahtumassa on työkonenäyttelyn lisäksi tarjolla mm. ruokamaistiaisia ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Ohjelmassa on mm. SM-tason karhunveistoa moottorisahalla, tanssihaastekilpailu ja polkutraktorinäytös.

Tapahtuman kautta MTK haluaa juhlistaa omaa satavuotista taivaltaan, mutta myös itsenäisen Suomen maaseudun historiaa.

– Maaseudun elinkeinoilla on ollut merkittävä rooli maamme yhteiskunnallisen vakauden, vaurauden ja hyvinvoinnin luomisessa, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

– Näyttelytapahtuma ja kavalkadi on konkreettinen tapa kertoa, miten työkoneet ja teknologian kehitys ovat tehostaneet ruuantuotantoa ja metsätaloutta sekä muokanneet maaseutumme ja koko yhteiskuntamme kehitystä. Mukana kavalkadissa on myös tänä vuonna 110-vuotta täyttänyt suomenhevonen, jolla on ollut tärkeä rooli pelto- ja metsätöissä aina 1960-luvulle asti, sanoo MTK 100 -juhlavuoden tuottaja Bettina Lindfors.

Tapahtuman järjestävät yhdessä MTK:n kanssa Aarre-lehti, Apetit, BELARUS -gruppa Finljandija, Hankkija, Helsingin kaupunki, HKScan, Koneviesti, LähiTapiola, Maaseudun Sivistysliitto, Masinistit ry, International Harvester Suomi, John Deere Club Finland, Fordson Club Finland, Maaseudun Tulevaisuus, Ponsse, Raisio Oyj (Elovena ja Raisioagro), Ruokatieto Yhdistys ry, Sampo Rosenlew, Suomen maatalousmuseo Sarka, Suomen 4H-liitto, Tanssin Tiedotuskeskus Dance Info Finland, Tapahtumapalvelu Järjestys.fi, Valtra, Vanhat Valmetit -traktorikerho ry, Yara, Ypäjän Hevosopisto sekä useat koti- ja maatalousmuseot ja yksittäisetkone- ja traktoriharrastelijat ja MTK:n jäseniä.

MTK perustettiin helluntaikokouksessa vuonna 1917. MTK:n satavuotisjuhlavuoden teemana on sata vuotta kasvua ja teemana ammattiylpeys. Järjestön juhlavuosi on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Traktorit ja työkoneet tulevat tapahtumaan ympäri Suomen useiden eri museoiden, traktorikerhojen ja yksittäisten koneharrastajien kautta.  Uusinta kalustoa edustavat Valtra, Ponsse ja Sampo Rosenlew. Työkoneet järjestäytyvät torille ja kavalkadiin vuosikymmenittäin.

Lisätietoa MTK 100 traktorikavalkadi -tapahtumasta löydät osoitteesta: www.mtk.fi/tyokonekavalkadi ja juhlavuoden sivustolta www.kasvutarinoita.fi.

Tapahtumaa ja kavalkadin etenemistä voi seurata myös suorana videolähetyksenä osoitteessa mtk.fi ja sosiaalisessa mediassa #mtk100 #työkonekavalkadi ja #suomi100.
                                                                                                                                              
Lisätietoja:

Bettina Lindfors, MTK 100 tuottaja, 040 920 9810 (MTK 100)
Paavo Vilminko, puheenjohtaja, Masinistit ry, 0400 487 048 (esillä oleva historiallinen traktorikalusto)
Matti Rehula, MTK-Satakunta, 040581 3149 (työhevoset)
Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, 040 169 2060 (työkonekavalkadi viestintä)
Emma Pihkala, MTK 100 markkinointikoordinaattori, 040 920 9831