Historia kohtasi nykypäivän työkonekavalkadissa 9.6. Helsingin Rautatietorilla. Vanhat työkoneet kiinnostivat. Paikalle oli tullut runsas joukko ihastelemaan työkoneita. Rautatientorilla saatiin nauttia monipuolisesta ohjelmasta ja auringonpaisteesta läpi päivän. Tapahtuma huipentui traktoreiden, työkoneiden ja suomenhevosten iloiseen kavalkadiin Rautatientorilta Mannerheimintietä pitkin Messukeskukseen.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry toi satavuotisjuhlansa kunniaksi historialliset traktorit, työkoneet ja työhevoset näytille Helsingin keskustaan iloiseen yleisöjuhlaan. Torilla nähtiin läpileikkaus maaseudun eri vaiheista. Yksi tapahtuman vetonauloista oli Suomen vanhin traktori Avance, jonka satavuotisjuhlia vietettiin jo 2013.

 Suomen vanhin traktori on jopa vanhempi kuin satavuotiaat Suomi ja MTK ry

Suomen vanhin traktori on jopa vanhempi kuin satavuotiaat Suomi ja MTK ry

Maaseudulla tärkeä merkitys yhteiskuntamme historiassa ja tulevaisuudessa

Kavalkadin ja toritapahtuman kautta MTK halusi nostaa esiin maa- ja metsätalouden sekä maaseudun tärkeän merkityksen suomalaiselle yhteiskunnalle sekä historiassamme että tulevaisuudessa. Toritapahtuman avasi MTK:n johtokunnan 3. puheenjohtaja Markus Eerola.

– Maatalouden koneellistuminen on antanut mahdollisuuksia rakenteellisiin uudistuksiin tiloilla. Satomäärät ovat kasvaneet, ruokaa on saatu tuotettua enemmän ja paremmin. Kehitys on vienyt myös kohti kestävämpää maataloustuotantoa, Markus Eerola sanoi.

–  Nykypäivän konevienti ja uudet keksinnöt kuten metsäkoneet, traktorit, puimurit ja vaikkapa Suomessa alun perin kehitetyt kylvölannoittimet ovat myös keskeisiä vientituotteitamme, Eerola muistutti.

Suomenhevonen johti historiallista kavalkadia

 Suomenhevonen valmistautui johtamaan kavalkadia

Suomenhevonen valmistautui johtamaan kavalkadia

Tapahtuma huipentui traktoreiden, työkoneiden ja suomenhevosten iloiseen kavalkadiin Rautatientorilta Mannerheimintietä pitkin Messukeskukseen. Kulkuetta johti joukko suomenhevosia, joiden rooli Suomen maatalouden historiassa on ollut merkittävä. Menneinä aikoina suomenhevonen on ollut ensisijaisesti työhevonen ja siinä roolissaan korvaamaton kaikissa peltotöissä, metsätöissä sekä ihmisten ja tavaroiden kuljetuksissa.

 Traktori kulki halki Helsingin keskustan

Traktori kulki halki Helsingin keskustan

Tapahtuma tehtiin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa

Työkonekavalkaditapahtuman järjestivät yhdessä MTK:n kanssa Aarre-lehti, Apetit, BELARUS -gruppa Finljandija, Hankkija, Helsingin kaupunki, HKScan, Koneviesti, LähiTapiola, Maaseudun Sivistysliitto, Masinistit ry, International Harvester Suomi, John Deere Club Finland, Fordson Club Finland, Maaseudun Tulevaisuus, Ponsse, Raisio Oyj (Elovena ja Raisioagro), Ruokatieto Yhdistys ry, Sampo Rosenlew, Suomen maatalousmuseo Sarka, Suomen 4H-liitto, Tanssin Tiedotuskeskus Dance Info Finland, Tapahtumapalvelu Järjestys.fi, Valtra, Vanhat Valmetit -traktorikerho ry, Yara, Ypäjän Hevosopisto, useat koti- ja maatalousmuseot sekä yksittäiset kone- ja traktoriharrastajat ja MTK:n jäsenet.

Katso tallenne koko kavalkadista täältä: MTK 100 -työkonekavalkadi 9.6.

Lue lisää:

 www.mtk.fi/tyokonekavalkadi

Näin Zetorit, Fordsonit ja muut traktorit puksuttivat Helsingin keskustassa – katso video historiallisesta juhlakulkueesta

MTK:n kavalkadi valtasi Helsingin keskustan

Historiallisten työkoneiden kulkue katkaisi liikenteen Helsingissä

 Torilla oli monenlaista ohjelmaa koko perheelle

Torilla oli monenlaista ohjelmaa koko perheelle