Herkkujen Suomi & Syystober Helsingin Rautatientorilla 3.-5.8.2017 – syödään yhdessä lähiruokaa


Suosittu lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi yhdessä oluttapahtuma Syystoberin kanssa järjestetään Helsingin Rautatientorilla 3.-5.8.2017. Tämän vuoden teemana on ”syödään yhdessä”. Jo seitsemättä kertaa järjestettävän Herkkujen Suomen uudistunut tapahtuma-alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, joten lähiruokaa on tarjolla myös Syystoberin asiakkaille aina klo 01 saakka. Ruokaa on mahdollista ostaa myös mukaan Suomen parhailta lähiruoan tuottajilta. Viime vuonna tapahtumassa oli mukana 100 ruoka- ja juomatoimijaa. Tapahtumassa vieraili 2,5 päivän aikana yli 35 000 ihmistä. Tapahtuma on tänä vuonna osa MTK 100 ja Suomi 100 -juhlavuosien ohjelmaa.

Tämän vuoden tapahtuman teemana Syödään yhdessä

Suomen suurin lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi järjestetään yhdessä oluttapahtuma Syystoberin kanssa jo seitsemättä kertaa. Tänä vuonna Herkkujen Suomessa syödään yhdessä lähiruokaa Helsingin Rautatientorilla. Herkkujen Suomen uudistunut tapahtuma-alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, joten lähiruokaa on tarjolla myös Syystoberin asiakkaille aina klo 01 saakka. Tapahtuma tarjoaa ensimmäistä kertaa täysin yhtenäisen ruoka- ja olutteltta-alueen, jonka keskellä tulee olemaan runsaasti pöytiä ja istumapaikkoja yhdessä syömisen ja ruuasta nauttimiseen. Tarjoiltavien annosten ruokateemana on laadukas suomalainen streetfood ja kotimaiset panimotuotteet. Ohjelmalavalla on tuttuun tapaan runsas ohjelmatarjonta.

 Lähiruoka ja kotimainen olut yhdistyvät kun Herkkujen Suomessa ja Syystoberissa syödään yhdessä

Lähiruoka ja kotimainen olut yhdistyvät kun Herkkujen Suomessa ja Syystoberissa syödään yhdessä

Monipuolinen ruoka- ja juomatapahtuma, joka saa kiitosta hyvästä ja rennosta tunnelmastaan

Herkkujen Suomi -tapahtumalle on laadittu brändiohjeistus laadun ja asianmukaisuuden varmistamiseksi. Elintarvikkeiden myynnissä ja tarjoilussa kaikki ruoka ja juoma on oltava suomalaisista raaka-aineista, jos niitä tuotetaan Suomessa. Ruuan alkuperä ja reitti on oltava myyjälle ja tekijälleen itselleen selvä ja kuluttajille kerrottavissa. Tarkoitus on nimenomaan suosia oman maakunnan makuja ja suomalaisia raaka-aineita. Herkkujen Suomi on suomalaisten tuotteiden ja raaka-aineiden tapahtuma. Konsepti toimii, sillä viime vuoden kävijäkyselyyn vastanneista 40 % antoi tapahtumalle arvosanan erinomainen ja 57 % arvosanan hyvä.

Herkkujen Suomessa on mahdollista paitsi nauttia lähiruokaherkkuja paikan päällä, myös ostaa niitä mukaan. Mukana on monta jo aiemmilta vuosilta tuttua näytteilleasettajaa ympäri Suomen. Uudenmaan maakunnan teltassa löytyvät muun muassa Malmgårdin kartanon spelttijauhot ja -suurimot Loviisasta sekä Huhtasrinteen makuhunajat Juornaankylästä. Varsinais-Suomen osastolla on mahdollista tutustua esimerkiksi kiinnostaviin kotimaisiin kasviproteiinivaihtoehtoihin, Rainingon luomutilan luomukvinoaan sekä Karviaisten tilan voima-papuun.  Katso kaikki näytteilleasettajat täältä: Herkkujen Suomi 2017 näytteilleasettajat

 Malmgårdin luomuspelttituotteet ovat olleet mukana Herkkujen Suomessa jo useaan otteeseen

Malmgårdin luomuspelttituotteet ovat olleet mukana Herkkujen Suomessa jo useaan otteeseen

Tule mukaan myymään lähiruokaa

Tapahtumaan voi tulla myymään elintarvikkeita ja/tai ruoka-annoksia, maistattamaan ja esittelemään vaikkapa lähellä tuotettuja suomalaisia herkkuja, kiinnostavia uutuuksia, trendikästä luomua tai suomalaisia perinneherkkuja. Täältä löydät lisätietoja näytteilleasettajalle: Ohjeet näytteilleasettajille

Tapahtuma on avoinna yleisölle:

Torstaina 3.8. klo 16.00-20.00

Perjantaina 4.8. klo 10.00-20.00

Lauantaina 5.8. klo 10.00-19.00

Syystober-oluet ja Syödään yhdessä torilla joka ilta kello 01.00 asti

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat tuottajajärjestöt MTK sekä SLC ja Lammin Sahti, joka toimii tapahtuman vastuullisena järjestäjänä. Tapahtuma on tänä vuonna osa MTK 100 ja Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Tervetuloa uudistettuun Herkkujen Suomeen!

Lisätietoja:

www.herkkujensuomi.fi

Facebook:@HerkkujenSuomi

Instagram: @herkkujensuomi

Twitter: @HerkkujenSuomi

Emma Pihkala, markkinointikoordinaattori MTK, puh. 040 920 9831, emma.pihkala@mtk.fi
Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK, p. 040 169 2060, klaus.hartikainen@mtk.fi

Pekka Kääriäinen, toimitusjohtaja, Lammin Sahti, p. 050-5594013, pekka.kaariainen@sahti.fi
Osastopaikkojen varaukset ja tiedustelut: Kimmo Härkönen, puh. 040 524 4363, kimmo.harkonen@jarjestys.fi

Kuvat: Henrik Tikkanen, Herkkujen Suomi 2016