Herkkujen Suomi ja Syystober yhdistyvät - lähiruoka ja olut nyt ensi kertaa yhdellä alueella Rautatientorilla 3.-5.8.


Jo seitsemättä kertaa järjestettävät lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi ja olutjuhla Syystober ovat yhdistyneet. Koko uudistuneella tapahtuma-alueella syödään ja juodaan yhdessä. Saman taivaan alla kohtaavat suomalainen Street Food, Suomen parhaat oluet ja herkulliset ruokamarkkinat. Herkullisten tarjoilujen ohessa torilla on iloista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa grillausta ja toritanssit.

Herkkujen Suomi & Syystober -tapahtuma kokoaa Helsingin Rautatientorille lähi- ja luomuruoan tuottajia ja yrittäjiä ja kotimaisia oluita ympäri Suomen. Pienten elintarvikeyritysten herkkuja voi napostella paikan päällä tai ostaa mukaan.

Syödään yhdessä Syystober-torilla

Tämän vuoden uutuutena Suomen parhaita oluita voi siemailla ympäri tapahtuma-aluetta, sillä koko alue on nyt anniskelualuetta - asia, josta iloitsemme suuresti, koska ruoan ja juoman yhdistäminen on luontevampaa kuin koskaan. Suuri osa ruokatoimijoista tarjoilee lähiruokaa Syystoberin asiakkaille joka ilta klo 01 saakka.

 Syystober -torilla syödään ja juodaan yhdessä

Syystober -torilla syödään ja juodaan yhdessä

Herkkujen Suomen ruokamarkkinat ovat auki:

Torstaina 3.8. klo 16.00-20.00

Perjantaina 4.8. klo 10.00-20.00

Lauantaina 5.8. klo 10.00-19.00

Lisäksi Syystober-oluet ja Syödään yhdessä -tori tarjoavat ruokaa ja juomaa joka ilta kello 01.00 asti. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Katso lista ruokatoimijoista täältä: Herkkujen Suomi näytteilleasettajat 2017

 Ruokamarkkinoilta voi ostaa mukaan pientuottajien parhaita tuotteita

Ruokamarkkinoilta voi ostaa mukaan pientuottajien parhaita tuotteita

Ohjelmalavalla grillataan lähituottajien herkkuja - mukana grillaamassa myös Vuoden Kokki Mattias Åhman

Keittiömestarit Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen grillaavat Herkkujen Suomen lähiruokaherkkuja. Mukana grillaamassa on paitsi tapahtumassa mukana olevia lähiruuan tuottajia myös kiinnostavia vieraita. Luvassa on muun muassa keskustelua Maakuntien perinneruuista Modernia maakuntaruokaa -kirjan kirjoittaneen Juuli Hakkaraisen kanssa sekä sesonkiajattelusta ja kasviksista Satokausikalenterin Samuli Karjulan kanssa.

Perjantaina Raymond ja Ulla saavat lavalle seurakseen Vuoden Kokki Mattias Åhmanin. Raymondia ja ja Mattiasta yhdistää paitsi ura kokkina myös juuret Pohjanmaalla. Kokkailun lomassa keskustellaan lähiruuasta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Katso koko grillausohjelma täältä: Herkkujen Suomi ohjelma 2017

 Ohjelmalavan grillauksissa on mukana myös Vuoden kokki Mattias Åhman (kuva: ELO-säätiö)

Ohjelmalavan grillauksissa on mukana myös Vuoden kokki Mattias Åhman (kuva: ELO-säätiö)

Toritanssit humpan tahtiin

Musiikki ja iloinen ohjelma tekevät yhdessä syömisestä vieläkin mukavampaa. Ohjelmalavan edustalla päästään syömisen lomassa myös tanssimaan Koko Suomi tanssii -kampanjan opettajien johdolla. Koreografi Laura Humppila ohjaa herkuttelijoille katutanssia ja Janita Rantanen opastaa nykytanssin pariin. Perjantaina ja lauantaina torilla järjestetään myös toritanssit Kahden Pennin Orkesterin tahtiin. Koko Suomi tanssii -kampanjan tanssin opettaja vahdittaa tanssit alkuun opettamalla humpan alkeita toriyleisölle.

Tanssiopetus sopii kaiken ikäisille eikä osallistuminen vaadi aiempaa tanssitaustaa. Katso koko tanssiohjelma täältä: Koko Suomi tanssii

 Koko Suomi tanssii - koreografi Akim Bakhtaoui veti päiväkotilapsille katutanssia MTK:n työkonekavalkadi -tapahtumassa

Koko Suomi tanssii - koreografi Akim Bakhtaoui veti päiväkotilapsille katutanssia MTK:n työkonekavalkadi -tapahtumassa

Tapahtuma on ollut hyvän ruuan ystävien suosiossa

Perinteinen ja suuren suosion saavuttanut Herkkujen Suomi on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa sekä MTK 100 -juhlavuotta. Viime vuonna tapahtumassa vieraili noin 35 000 hyvän ruuan ja oluen ystävää, ja tapahtumaan odotetaan tänäkin vuonna suurta kävijämäärää. Tapahtuma vetää joka vuosi runsaasti turisteja tutustumaan suomalaisiin herkkuihin ja parhaisiin panimotuotteisiin. Aikaisemman tapahtuma-ajankohdan vuoksi tänä vuonna torilla nähtäneen ennätysmäärä matkailijoita.

Tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry sekä Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Lammin Sahti ja Pienpanimoliitto.

www.herkkujensuomi.fi

Osallistu tämän vuoden Facebook-tapahtumaan: Herkkujen Suomi 2017

Facebook: @HerkkujenSuomi

Twitter: @herkkujensuomi

Instagram: @herkkujensuomi

#HerkkujenSuomi2017 #Syystober2017 #Syödäänyhdessä

 

Lisätietoja:

Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK, puh. 040 1692 060, klaus.hartikainen@mtk.fi

Pekka Kääriäinen, toimitujohtaja, Lammin Sahti, 050-5594013, pekka.kaariainen@sahti.fi

Kimmo Härkönen, tuottaja ja turvallisuuspäällikkö, 040 5244363, kimmo.harkonen@jarjestys.fi

Emma Pihkala, markkinointikoordinaattori, MTK, puh. 040 920 9831, emma.pihkala@mtk.fi