MTK 100 Suomi Areenassa Porissa

MTK 100 Suomi Areenassa Porissa

MTK:n 100-vuotisjuhlinta näkyy, kuuluu ja maistuu toiminnallisella Maaseudun keidas -alueella SuomiAreenassa yhdessä järjestö- ja yrityskumppaneiden kanssa 10.-12.7. Maaseudun keidas on osa Kansalaistoria ja se sijaitsee Rumpalinpuistossa. Luvassa on sekä asia- että viihteellistä ohjelmaa. MTK 100 näkyy myös torivarteissa MTV-lavalla. Lisäksi tulossa on paneelikeskustelu teemalla "Biotalous - ilmastomuutoksen syntipukki vai ratkaisu?”.

MTK:n juhlavuosi tehdään yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa - K-ryhmän Lähiruokatreffit auttavat pientuottajia

MTK:n juhlavuosi tehdään yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa - K-ryhmän Lähiruokatreffit auttavat pientuottajia

MTK 100 -juhlavuoden yhteistyökumppani K-ryhmä on yhdessä Ruokatieto ry:n kanssa yhdistänyt jo neljän vuoden ajan lähi- ja pientuottajat sekä K-ruokakauppiaat Lähiruokatreffeillä. Tapahtumissa tavoitteena on sekä verkostoitua että parantaa paikallisten tuotteiden tarjontaa alueen K-ruokakaupoissa. Lähiruokatreffeillä on solmittu satoja kumppanuuksia K‑ruokakauppiaiden ja pientuottajien välillä. Lahden kesäkuun lähiruokatreffeillä tunnelma oli korkealla ja uutta liiketoimintaa synnytettiin vauhdilla!

MTK:n synttärikahvit kahviteltiin Farmarissa

MTK:n synttärikahvit kahviteltiin Farmarissa

Farmari 2017 käynnistyi aurinkoisessa säässä Seinäjoella. 100-vuotisjuhlahumu näkyi ja kuului MTK:n osastolla ja tapahtumissa Seinäjoki-Areenalla sekä metsälavalla pääteemalla ammattiylpeys sekä yrittäjien hyvinvointi ja jaksaminen. MTK oli yksi Farmarin pääyhteistyökumppaneista. 

WFO:n yleiskokous kokosi maanviljelijöitä ympäri maailman Helsinkiin

WFO:n yleiskokous kokosi maanviljelijöitä ympäri maailman Helsinkiin

Maailman tuottajajärjestö WFO:n yleiskokous järjestettiin Helsingin Finlandia-talolla 12.-15.6. 44 maasta saapuneet maanviljelijäjärjestöjen ja -osuuskuntien edustajat hakivat kokouksessa yhteistä näkemystä siitä, miten globaalia ruuantuotantoa voidaan tehostaa kestävällä tavalla ja miten maa- ja metsätaloutta kehittämällä voidaan hillitä ilmastonmuutosta. Kokouksessa keskusteltiin myös, miten viljelijöiden heikentynyttä asemaa ruokaketjussa voidaan parantaa ja minkälaisin edellytyksin maataloustuotteiden kansainvälistä kauppaa voidaan vapauttaa.

MTK juhlisti näyttävästi 100-vuotista taivaltaan

MTK juhlisti näyttävästi 100-vuotista taivaltaan

MTK:n 100-vuotisjuhla kokosi noin 2500 juhlavierasta kesäiseen Helsinkiin. Juhlapäivä aloitettiin Juhlajumalanpalveluksella Helsingin Tuomiokirkossa. Juhla jatkui valtiovallan ja Tasavallan presidentin tervehdyksillä sekä juhlanäytelmä Maan ja metsän laulun esityksellä. Juhlasta tehty taltiointi on katsottavissa kokonaisuudessaan YouTube -palvelusta.

Juhlanäytelmä Maan ja metsän laulu

Juhlanäytelmä Maan ja metsän laulu

MTK:n 100-vuotisjuhlassa nähtiin juhlanäytelmä Maan ja metsän laulu -ensiesitys. Näytelmä on historiallinen matka maa- ja metsätaloustuottajien ja heidän järjestönsä vaiheisiin. Näytelmän toteuttivat kymmenet ammattilaiset ja toistasataa kuorolaista, tanssijaa, ilma-akrobaattia, muusikkoa ja näyttelijää. Näytelmän on käsikirjoittanut Kirsti Manninen ja ohjannut Ville Saukkonen. Näytelmä on katsottavissa YouTube -palvelusta.

Historiallinen työkonekavalkadi Rautatientorilla

Historiallinen työkonekavalkadi Rautatientorilla

Historia kohtasi nykypäivän työkonekavalkadissa 9.6. Helsingin Rautatietorilla. Vanhat työkoneet kiinnostivat. Paikalle oli tullut runsas joukko ihastelemaan työkoneita. Rautatientorilla saatiin nauttia monipuolisesta ohjelmasta ja auringonpaisteesta läpi päivän. Tapahtuma huipentui traktoreiden, työkoneiden ja suomenhevosten iloiseen kavalkadiin Rautatientorilta Mannerheimintietä pitkin Messukeskukseen.

MTK:n liittokokous käynnistyi juhlatunnelmissa

MTK:n liittokokous käynnistyi juhlatunnelmissa

MTK:n superviikonloppu käynnistyi perjantaina 9.6. MTK 100 -juhlaliittokokouksella Helsingin Messukeskuksessa. Samaan aikaan nähtiin Helsingin Rautatientorilla historiallinen MTK 100 -työkonekavalkadi, joka saapui iltapäivällä myös Messukeskukseen.

Rautatientorilla ja MTK 100 -työkonekavalkadin ohjelmalavalla tapahtuu

Rautatientorilla ja MTK 100 -työkonekavalkadin ohjelmalavalla tapahtuu

Historialliset työhevoset, traktorit ja työkoneet vyöryvät Rautatientorilta Mannerheimintielle. MTK:n yhteistyökumppanit järjestävät torilla iloista ohjelmaa koko tapahtuman ajan klo 9-15.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja sen yhteistyökumppanit ovat tuoneet maa- ja metsätalouden historiallisia työkoneita näytille avoimeen yleisötapahtumaan Helsingin Rautatientorille. Tapahtuma on auki tänään perjantaina 9.6. kello 9-15. Noin 70 maaseudun työkoneen MTK 100 -työkonekavalkadi lähtee liikkeelle Kaisaniemen puistokujalta kello 13.15. Kulkue suuntautuu Mannerheimintietä pitkin kohti Messukeskusta, jossa on samanaikaisesti käynnissä MTK:n 34. liittokokous. Loput kolmisenkymmentä konetta jäävät parkkiin Rautatientorille kello 15 asti. Seuraa suoraa lähetystä tapahtumasta kello 9 alkaen täältä. Torilla on luvassa MTK:n yhteistyökumppaneiden iloista ohjelmaa koko tapahtuman ajan.

Suomenhevoset mukana MTK 100 -työkonekavalkadissa 9.6.

Suomenhevoset mukana MTK 100 -työkonekavalkadissa 9.6.

Historialliset traktorit, työkoneet ja suomenhevoset valloittavat Helsingin Rautatientorin perjantaina 9.6. kello 9–15. Yleisöjuhlasta lähtee liikkeelle noin sadan maaseudun työkoneen ja suomenhevosten kavalkadi kello 13.15. Suomenhevosen rooli Suomen maatalouden historiassa on huomattava. Menneinä aikoina suomenhevonen on ollut ensisijaisesti työhevonen ja siinä roolissaan korvaamaton kaikissa peltotöissä, metsätöissä sekä ihmisten ja tavaroiden kuljetuksissa. Samoin sen rooli maamme itsenäisyyden puolustamisessa on ollut merkittävä.

Moottorisahaveistäjät MTK 100 -yleisöjuhlassa Rautatientorilla 9.6.

Moottorisahaveistäjät MTK 100 -yleisöjuhlassa Rautatientorilla 9.6.

Helsingin Rautatientorilla vietetään pe 9.6. klo 9-15 iloista yleisöjuhlaa Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kello 13.15 torilta lähtee liikkeelle historiallinen MTK 100 -työkonekavalkadi kohti Messukeskusta. Torilla on luvassa myös kulttuuriohjelmaa. Rautatientorin veistopaikoilla kaksi puunveiston taituria, Juha Käkelä ja Ulla Haglund loihtivat moottorisahoillaan puusta esiin upeita hahmoja. Yleisö voi seurata mestarien näytöstä koko tapahtuman ajan.